Een korte introductie

Over Ruitersterk

Ruitersterk is opgericht door Daphne van den Akkerveken. Daphne heeft ruim 15 jaar actieve ervaring in de dressuursport. Na een pittig ongeluk met een jong paard heeft Daphne 10 jaar geleden ook de passie voor het kickboksen gevonden.

“ Mijn lichaam heeft een lange herstelweg moeten afleggen. Ik merkte dat andere sporten mij daar zowel fysiek als mentaal ontzettend bij hebben geholpen. Ik kreeg meer vertrouwen in mijn lichaam, mijn reactiesnelheid ging omhoog en ik leerde mijn lichaam beter kennen en begrijpen. Ik ging bewust aan de slag met mijn balans en fijne motoriek. Dit was een essentiële toevoeging voor tijdens het paardrijden.”

Sinds enkele jaren is Daphne gecertificeerd sportcoach (fitnesstrainer en ruitervitaal coach) en geeft ze vol passie en plezier meerdere trainingen per week. Daphne is zelf niet meer actief als amazone, maar door de vele jaren ervaring weet zij exact wat er van ruiters en amazones verwacht wordt. “Er gaat zoveel tijd en aandacht naar de paarden, maar daar vergeten we ons zelf vaak bij.”

Met Ruitersterk heeft Daphne de ideale combinatie gevonden. De passie voor de ruitersport is altijd gebleven en met die ervaring kan ze iedere ruiter en amazone fysieke en mentaal bewuster in het zadel krijgen.

Tijdens het trainen staat kwaliteit, inhoud en doorzettingsvermogen centraal en met een extra dosis plezier en energie hoopt Daphne mensen te motiveren om het beste uit zichzelf te halen.